Носенето на бижута е присъщо за всяка улегнала дама, младо момиче и дори дете. Красивите украшения ни “подаряват” емоция, карат ни да се чувстваме по-женствени, нежни и красиви. Много хора се интересуват от зодиакалните знаци и търсят бижута с естествени камъни, които са свързани с тяхната лична зодия. Така бижутата с камъни се превръщат не само в допълнение към визията, но и в енергиен заряд, за мнозина дори талисман.

 

Какви бижутата с естествени камъни да изберем за зодиакалните знаци Овен, Телец, Близнаци и Рак?

Отличителните черти за първите четири зодии са много различни, така че и камъните, характерни за тях.

Зодиакални камъни за Овен

Основен скъпоценен камък на зодията Овен е кървавият камък. В допълнение към него обаче има много голямо разнообразие от камъни, които могат да се включат в дизайна на сребърните бижута. Те са  Аквамарин, Авантюрин, Цитрин, Планински кристал, Смарагд, Гранат, Хематит, Нефрит, Кианит, Магнезит, Рубин и Сардоникс.

 

Овенът е знакът, който най-често свързваме с любовта, страстта, силата и упоритостта. Затова и най-подходящите бижута с естествени камъни биха били комплект или отделни елементи (колие и пръстен, колие и обеци и т.н.) с жълти и червени камъни, които открояват силната пламенност на Овена.

Зодиакални камъни за Телец

Камъкът, носещ най-силна енергия за зодия Телец, е Сапфирът. Допълнителни камъни са Карнеол, Хризокола, Хризопраз, Планински кристал, Корал, Смарагд, Йолит, Жадеит, Кианит, Лапис Лазули, Лава камък, Родонит, Розов кварц, Рутилов кварц, Селенит, Турмалин и Варисцит.

 

За Телците е характерна тяхната силна интуиция, те гледат обективно на ситуациите, разсъдливи и прагматични са. Те са едни от най-честните хора, които не толелират лъжата. Затова и камъкът Сапфир е в тяхното енергийно поле – той е познат като камък на истината. Каквито и сребърни бижута да изберете с него, ще носите украшения, които ще отговарят на вашата същност.

Зодиакални камъни за Близнаци

 

Основен камък за зодия Близнаци е Ахатът. Ако не намерите бижута с Ахат, които ви харесват като дизайн, също толкова подходящи са и камъните Апатит, Аквамарин, Хризокола, Хризопраз, Цитрин, Планински кристал, Смарагд, Хаулит, Жадеит, Леопардов яспис, Оникс, Перли, Перидот, Рутилов кварц, Серпентин, Танзанит и Варисцит.

 

Ахатът е уникален минерал, защото никога не можете да намерите две парчета, които си приличат. Той притежава уникалното свойство да носи спокойствие и усещане за мир и хармония. А за родените под зодия Близнаци може да се каже, че са интелигентни и с добри комуникативни умения.

Зодиакални камъни за Рак

За Ракът най-подходящият скъпоценен камък е Смарагд (Изумруд). Също толкова нежни и изкусителни бихте били със следните бижута от естествени камъни – Калцит, Карнеол, Халцедон, Планински кристал, Лава камък, Лунен камък, Опал, Перли, Рубин.

 

Този знак е присъщ за едни от най-чувствителните натури. Ракът дарява околните с топлина, обич и грижи. За най-семейният тип хора бихте могли да изберете нежни перлички, рубинен комплект бижута, както и сребърни бижута с всеки друг тип камъни от посочените. Раците оценяват всеки жест, така че няма да сгрешите с подарък обеци, колие, гривна или пръстен.

 

 

Естествените камъни излъчват красота и блясък и всеки от тях има характерен цвят. Затова и най-добре си подхождат със сив метал, а именно среброто. Разгледайте разнообразните предложения на Мерилин за бижута с естествени камъни обеци, пръстени, гривни, колиета, висулки и комплекти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0/5 (0 Reviews)