Знаете ли какво усещане създавате в околните чрез грациозната си походка, добре подбраното облекло с подходящите бижута и уханието на парфюм? Именно усещането за жена! Съвършеността се крие в малкия детайл. Бижутата са завършек на всяка визия, но тяхната роля е и доста по-специфична – те носят послания към околните. Използвайте този важен инструмент, за да подчертаете основни щрихи от същността си.

Какви послания отправяме към околните чрез бижуто?

Често се говори по темата, че жените общуват с познати и непознати най-вече чрез облеклото си, чрез цялостното излъчване и маниери. Това означава, че ежедневно изпълняваме още една важна мисия, когато отворим гардероба си. Избираме не само вида и цветовете на дрехите, а добавяме и любими накити, които винаги носят послание.

 

Когато желаете да кажете нещо без думи, носете точните бижута. Какво означава това? Вижте в следващите редове:

Малки и дискретни бижута

Малките и нежни висулки, тънки колиета или гривни и дори едва забележимите обеци са силно присъщи за нежната половинка. Дамите, които избират да носят точно този тип бижута, обикновено са по-скромни, мили, нежни, изискани, обичащи минимализма.

Те подхождат както на бизнес дама, така и на младо момиче. Дори по-дискретни и не толкова натрапващи се, се забелязват от околните и винаги са актуални и модерни. Формата на всяко украшение носи скрита символика – сърцето нашепва “Обичам те”, кръстът подсказва за силна религиозност, котвата символизира надежда, детелината късмет и т.н.

Екстравагантните бижута

Екстравагантните бижута носят по-различно послание – те подсказват за ексцентричност, колоритност, авантюристичност, желание да изглеждаме по-различни в очите на останалите.

Техният дизайн е по-забележим и набиващ се на очи, обикновено бижутата са с по-големи размери и в различни цветове. Хората, които обичат да носят по-екстравагантни накити, обикновено имат по-интересен стил на обличане, по-разностранни интереси и хобита.

Бижута с естествени камъни

Естествените камъни имат определен цвят и характеристики. Те символизират любов, надежда, приятелство, семейно положение, по-добро финансово положение и т.н. Много хора вярват в тяхната сила, поради което участват активно в изработката на бижута.

 

Сребърните бижута с естествени камъни, например, са достъпни, красиви и подходящи за подарък за всеки повод. Те оставят силно послание както на получателя, така и след това към околните, когато ги носи. Избирайки бижута е естествени камъни, със сигурност околните ще разберат, че желаете да изразите себе си.

Бижута със скрита символика

Символиката в бижутата е известна от древни времена. Затова един от най-търсените подаръци за рожден ден, годишнина от сватба, 8-ми март, Коледа и т.н. са именно накитите. Те се помнят вечно от получателя и даряват с конкретно послание. Можете да ги поднесете на любимата жена, майка, баба, сестра или приятелка и всички те ще бъдат еднакво приятно изненадани.

Едно предложение за символично колие е сребърно синджирче с висулка буква. Знакът, който изберете, може да е на получателя, на детето му или на половинката му. Гривна с безкрайност също ще се отличи и ще остави усещане за внимание, любов и разбирателство. Кръстът има християнство значение, но и означава, че вие вярвате в божията закрила и т.н.

 

Множество дамски бижута представляват цяла история за собственика им. Не напразно именно накити се предават от поколение на поколение. Те имат силна символика, а, когато се носят издават дискретно послание към околните.

Независимо дали ще се спрете на семпли сребърни бижута с цирконии, бижута с естествени камъни, перли или злато, подбирайте всеки аксесоар с внимание. Не ги приемайте като едно обикновено украшение, защото тези неодушевени предмети споделят истории, излъчват вашето настроение и подчертават важни черти от характера ви.

картичка подарък

 

 

 

 

0/5 (0 Reviews)