Всяка дама копнее да получи “специалния пръстен” – годежен пръстен. Независимо обаче дали ви предстои да поднесете този специален жест към вашата половинка, или желаете да зарадвате вашата майка, сестра или приятелка с ново бижу, най-важното е да изберете правилния размер.

Как да определим правилно размера на пръстена?

За да определите правилния размер пръстен за дамата, на която предстои да го подарите, то Мерилин може да ви даде няколко идеи как да се справите с тази важна задача. Ето нашия кратък наръчник:

Вземете тайно стар пръстен за мостра

Задължително обаче трябва да знаете дали точно този пръстен е по размер на пръстите на вашата дама, защото всяка жена има и няколко допълнителни бижута, които просто съхранява, без да използва по някаква причина. Важно е да не уцелите точно този модел. Наблюдавайки кутията за бижута, бихте могли да се ориентирате много по-бързо и за дизайна за бижута, които предпочита.

Измерете стар пръстен

За да не ви заподозрат, тъй като жените са доста мнителни, по-добре измерете любимия пръстен на вашата дама, а след това го оставете на същото място. Най-прецизният начин да го направите е като измерите точно по ръба вътрешния диаметър на пръстена. Използвайте линийка, шивашки метър или ролетка. Имайки точния диаметър, посъветвайте се за най-близкия размер или се водете от стандартните таблици за пръстени.

Измерване обиколката на пръста, на който ще се носи пръстена

 

Този вариант е подходящ само за моментите, в който бижуто няма да е изненада. Най-бързият и сигурен начин е да изрежете малка хартийка, която да увиете около пръста. Важно е да не бъде прекалено стегната или прекалено широка, за да не сгрешите размера на пръстена. Отбележете мястото, на което се срещат двата края, а след това измерете с линийка колко милиметра е. По този начин ще откриете най-коректния размер пръстен, който да купите.

Допълнителни съвети за избор на правилния размер пръстен

 

Нека отчетем и фактора, че големината на човешките пръсти се променя в зависимост от атмосферните условия. Те се свиват и разширяват с около половин размер при по-студено и по-горещо време. Така че, най-добрият съвет, който можем да ви дадем, е да заложите на малко по-големия вариант. Обикновено всеки търговец предлага подмяна в рамките на определен срок.

 

Не се отказвайте да поднесете ослепителен пръстен на жената до вас, колкото и трудно да ви се струва този избор. Нашите консултанти винаги могат да ви помогнат, ако имате нужда.

Разгледайте колекцията ни от сребърни пръстени

0/5 (0 Reviews)