Според някои проучвания и вярвания естествените камъни притежават определена мощ. Всеки от тях е красив, сам по себе си, има различно значение, лечебни и мистични свойства. Камък според зодията е един от най-търсените и желани подаръци, а в комбинация със сребърно или златно бижу, се превръща в любима вещ на притежателя му.

Какви бижутата с естествени камъни да изберем за зодиакалните знаци Лъв, Дева, Везни и Скорпион?

В Астрологията има много информация, която може да даде “образ” на даден човек – според датата, годината и часа му на раждане. Между зодиакалните знаци и естествените камъни също има връзка. Вижте кои са най-подходящите камъни за вас, ако сте под зодиакалните знаци Лъв, Дева, Везни и Скорпион:

Зодиакални камъни за Лъв

 

Основен камък за зодията е Оникса. В допълнение към него са още Кехлибар, Авантюрин, Бронзит, Карнеол, Хризоберил, Цитрин, Планински кристал, Дюмортиерит, Гранат, Яспис, Лабрадорит, Ларимар, Перидот, Пикасо Яспис, Пирит, Родохрозит, Рубин, Сардоникс, Слънчев камък и Топаз.

 

Лъвът е един от най-властните знаци, но в същото време е много състрадателен, амбициозен и обичащ. Ако избирате бижута за Лъв, съветваме ви те да бъдат по-забележими – например сребърно колие с по-голяма висулка камък, пръстен със същия камък и т.н.

Зодиакални камъни за Дева

За камък на зодия Дева се приема Карнеола. Също толкова силна енергия носят и следните камъни – Ахат, Амазонит, Аметист, Халцедон, Хризокола, Планински кристал, Далматински яспис, Гранат, Яспис, Лапис Лазули, Мъхест Ахат, Перидот, Сапфир, Сугилит и Турмалин.

 

Девите обикновено са хора, в които бушуват всякакви емоции. Те обаче са справедливи и се раздават за хората, на които държат. Склонни са и да помогнат без да очакват нещо в замяна. Карнеолът е балансира и стимулиращ камък за по-голяма креативност и мотивация за действие.

 

Девите обичат по-изчистени бижута, по-семпли, но и цветни, така че бижута с естествени камъни винаги е добро решени да ги зарадваме.

Зодиакални камъни за Везни

Перидот е знакът на зодия Везни. Също толкова подходящи са и следните естествени камъни – Аметрин, Кървав камък, Хризопраз, Цитрин, Планински кристал, Смарагд, Йолит, Жадеит, Кианит, Лапис Лазули, Лепидолит, Малахит, Лунен камък, Нефрит, Опал, Розов кварц, Сапфир, Слънчев камък, Танзанит и Турмалин.

 

Камъните на Везните имат за цел да ги предпазят от негативни мисли и емоции, помагат им да се справят по-лесно с трудностите и да гледат по-ведро на ситуацията. Бижута, с които ще изпъкнете пред Везните, са много разнообразни. От всякакви сребърни комплекти бижута, до едни малки обеци, гривна, колие или пръстен.

 

Зодиакални камъни за Скорпион

За най-силният камък за зодия Скорпион се приема Берил. В случай, че не можете да го откриете, или пък ви харесва повече някой друг, имате много възможности. Други подходящи камъни са Аквамарин, Ботсвана Ахат, Опал, Чароит, Планински кристал, Яспис, Лабрадорит, Малахит, Лунен камък, Обсидиан, Опал, Перидот, Родохрозит, Рубин, Опушен кварц, Топаз, Тюркоаз, Унакит и Варисцит.

 

Скорпионите, наричани от някои, са своенравни и държащи на своето. Те обаче са и много авантюристични и жадни за нещо ново. Така че, с каквото и бижу да ги изненадате, дори и най-екстравагантното, те ще го оценят.

 

 

Разгледайте нашата богата колекция от бижута с естествени камъни. Светът на Мерилин е необятен, а бижутата ни имат една основна мисия – да допълват перфектно вашата визия.

 

0/5 (0 Reviews)