Всички обеци изглеждат изящно красиви, но дали всички са подходящи за нашата форма на лицето? За щастие, с малко повече познания можем да определим точните обеци за нас, за да подхождат на визията ни и да подчертават най-добрите черти от лицето ни.

Какви обеци да изберем според формата на лицето?

Формата на лицето е основата на изражението ни. Точно то е и най-важният фактор при избор на нови обеци, независимо дали ще бъдат сребърни обеци, златни, с цирконий, с естествени камъни или без.
  • Обеци за лице с кръгла форма – кръглото лице означава, че дължината и ширината му са еднакви. Вие имате ниско чело и изпъкнали скули. Най-добре биха ви подхождали висящи обеци, които имат за цел оптически да издължат лицето. Конкретни модели, които биха ви стояли добре, са дълги обеци с квадратна или правоъгълна форма, както и всички останали с по-остра форма. Най-неподходящи обеци за кръгло лице са широките, тип халки, “полилей” и големите кръгли обеци.
  • Обеци лице с овална форма – овалът на лицето позволява почти всякакъв избор, защото всички обеци са подходящи за него. Експерементирайте смело, като изпробвате халки, капковидни обеци, висящи обеци с различна дължина, както и по-малки и дискретни обеци на винт. Единствено избягвайте много тънки и дълги обеци, които ще удължат прекалено лицето.
  • Квадратна форма на лицето – чертите на този тип лица са широка челюст, високо чело и изразителни скули. Най-подходящите обеци, на които можете да се спрете, са такива, които да заоблят острите черти. Ако сте с лице с квадратна форма, заложете на прави линии и нежни мотиви, мъниста и камъни. Обеци тип топчета, халки с малък размер, висящи със заоблени форми също са добро решение и биха ви отивали много. Избягвайте да носите бижута с остри и геометрични форми.
  • Правоъгълно лице – обеците за правоъгълно лице (издължено) са подобни на тези за квадратна форма на лицето. Отново ще ви стоят прекрасно обеци с топчета и винт, обеци с формата на сълза, както и по-малки халки.
  • Триъгълна форма на лицето – характерните черти са остра брадичка, високо чело и изразителни скули. Дамите с триъгълно лице трябва да избират бижута, които да разширяват визуално долната част на лицето, като същевременно му придадат по-овална форма. Обеците, които ще ви стоят перфектно, са с геометрични, остри и силно изразени форми. Заложете на дълги висящи обеци. Избягвайте да купувате и носите прави висящи обеци, които имат за цел да издължат допълнително лицето.
  • Обеци за лице със сърцевидна форма – притежателки от този тип са с широко чело и остра брадичка. Ако вие сте със сърцевидна форма на лицето, насочете се към модели, които са заострени в долния край. Най-подходящите са широките и дълги обеци. Късите обеците не са подходящи за вашия тип форма на лицето.
След като вече знаете кои обеци подхождат перфектно на вашето лице, разгледайте сребърни бижута Мерилин, за да добавите “доза красота” към вашата естествена визия. сребърни обецикутийка за бижутакартичка подарък
0/5 (0 Reviews)