Сърцето е олицетворение на любовта в различните ѝ форми. Замисляли ли сте се обаче какъв е произходът на този знак и какво е било неговото значение в миналото? Какво символизира днес? Може би първоизточникът на любовта са Адам и Ева – тези два образа ще останат в историята вечно.

Възникване на символа сърце

Една от най-старите теории за възникване на знака “Сърце” датира от античността. Свързват го с растението бръшлян и неговата форма. Всъщност, всички знаем, че бръшлянът има способността да обвива всичко, което е около него. Точно тези листа били поставяни и върху гробовете в Древна Гърция и Древен Рим, като засвидетелстване на вечна любов.

 

Втората теория идва от Древна Индия. Там сърцето символизира енергийна аура, и по-точно, изобразява мъжката и женска аура.  Сливането на двете енергии създава страстна и силна любов.

 

Последната теория за възникването на формата на сърцето идва от историята за лебедите едни от най-красивите и нежни птици в природата. Знаете ли, че лебедите избират своя партньор един-единствен път в своето съществуване. От този момент, те са предани и верни към своята половинка завинаги.

Когато двамата влюбени плуват един към друг, те образуват формата на сърце помежду си (от главите и шиите им, които се подават над водата). Погледнато отстрани изглежда толкова романтично, а в комбинация от красив изгрев или алез, емоцията се засилва още повече – те просто носят любовта в себе си!

Каква е символиката на сърцето в сребърните бижута?

Когато чуем думата “сърце”, няма как да я свържем с друго, освен с ЛЮБОВ! Затова и знака присъства толкова силно в бижутерийната среда. Независимо дали се спрете на подарък сребърно колие със сърце, сребърен пръстен със сърце или обеци, вашето послание означава обич, доверие и страст.

Онлайн магазин Мерилин се е погрижил за разнообразието от дамски бижута в стил “Любов, искреност и защита”, така че ви приветстваме да разгледате нашите нежни изкушения.

Сърцето - как се поява знака и каква е символиката му в сребърните бижута.

Бижутата винаги носят положителен заряд, но символиката също е от значение. Знаците ни заобикалят навсякъде, но сърцето е един най-лесно разпознаваемите. Ако желаете да кажете “Обичам те” по по-различен начин, с жест, то със сигурност ще ви разберат, ако подарите сребърен комплект с мотив сърце или отделни бижута със сърце.

Съвети при избор на бижу със сърце за подарък

Трудно можем да сгрешим, когато решим да подарим сребърно бижу със сърце, но все пак съществуват някои правила, които е добре да ни бъдат известни. Ето няколко съвета от Мерилин, които ще ви бъдат полезни:

 

 

Тълкуването на символиката на бижутата е безгранично, но по-важното е те да бъдат избирани с желание, внимание и персонално. Изберете красиво и нежно сребърно бижу със сърце от Мерилин – подарете щастие и покажете значимост към вашата половинка, майка или приятелка!

0/5 (0 Reviews)