Бижутата са “религия” за дамите. Когато решим да изберем следващото украшение към колекцията си, винаги се опитваме да надградим към нещо по-качествено, скъпо и атрактивно. Знаете ли какви са приликите и разликите между бижутата от чисто сребро и бижутата от родирано сребро? Кой вид да изберете? Продължете да четете, за да се потопите в дълбините на бижутата – не само от гледна точка на красивия им дизайн, но и по отношение на изработката им.

Разлика между родирано и чисто сребро?

Родираното сребро всъщност представлява допълнителна обработка на горния слой на чистото сребро. Покриването на благородния метал с Родий се прави с цел предпазването на красивия облик на бижуто за по-дълго време. Този метод се прилага както при сребърните, така и при златните бижута.

 

В онлайн магазин Мерилин ще откриете разнообразие от модели, които включват обеци, пръстени, колиета и гривни, изработени в класически стил, както и такива със скъпоценни камъни. Всички продукти имат “защитната бариера”, а това означава, че няма да потъмнеят във времето (предотвратява се процесът на окисляване).

 

За почти “вечна употреба”, бижутерите препоръчват  родиевия слой да се подновява на около 3-4 години, но това е просто стандартна препоръка. Нашите бижута са изпитани и дълги години разкриват своето очарование, без да се влошава тяхното качество.

Защо да изберем родирано сребро пред чисто сребро?

Може би много от вас вече притежават сребърни колиета, гривни или обеци от сребро с родиево покритие, но не подозират за това. Други пък се чудят защо толкова лесно потъмняват бижутата им – може би не са изработени от качествено сребро. Истината се крие в това, че чистото сребро е по-податливо на външни промени. Методът на обработката  с родий има съществени предимства:

 

 

На практика, родираното сребро е по-предпочитано и по-лесно за поддръжка. Добрата новина е, че повечето бижута са изработени именно от родирано сребро, включително и всички сребърни бижута Мерилин.

 

А сега какво да изберем? Бижута от чисто сребро или бижута от родирано сребро? Това е изцяло ваш избор, базиран на вашите предпочитания вкус и виждания. Ако се спрете на сребърни комплекти бижута от родирано сребро, вие ще запазите украшенията си по-дълго във времето, с минимални грижи.

Не забравяйте за редовната поддръжка!

Дори най-семплите сребърни бижута, без скъпоценни камъни и изчистени дизайни, изискват поддръжка. Обработката с родий е перфектната защита. Въпреки това вашите украшения се нуждаят от минимални знания и грижи, за да ви даряват с този силен ослепителен блясък дълго във времето.

 

Най-лесното нещо, което бихте могли да правите периодично, е да почиствате всяко бижу поотделно със сапунен разтвор и мека кърпа. По-задълбочена информация по тази тема можете да научите, като посетите нашата специална страница “Грижа за бижутата”.

кърпичка за бижута подаръккутийка за бижута

0/5 (0 Reviews)