Безкрайността е нещо, за което мислим, и вярваме, че може да съществува – безкрайност в любовта, в приятелството и като цяло – в добрите взаимоотношения. Всеки знае, че бижутата носят скрито послание? Сребърните бижута, например, са едни от най-търсените подаръци за дамите – всяко колие, гривна, пръстен или гривна се подбира внимателно. Безкрайността е един от предпочитаните елементи в дизайна и изработката на бижута, и има защо!

Произход и история на знака за безкрайност

Както по всяка друга тема, така и по отношение на произхода на символа за безкрайност, могат да се открият различни мнения. Едно от твърденията за знака е, че той е открит още от времето на скалните надписи на древен Тибет, като е илюстрирал изображение на дракон или змия.

 

В миналото се обозначавал като символ за начало и край. Друго твърдение сочи, че обърнатата осморка е индийски знак и символизирал перфектното равновесие между мъжа и жената. Последната теория се допълва още, че безкрайността е характерна за връзката между мъжките и женски енергии – Ин и Ян.

 

По-модерната форма за безкрайност като знак вече се появява през 1655 година. Математикът Джордж Уолис открива, че числото “8”, както изглежда всъщност знака на безкрайността обърнат, е от голямо значение. Всеки народ гледал на него по различен начин:

 

 

Сребърни бижута със знака на безкрайността

Безкрайността присъства във все повече изработки на сребърни бижута. Фината и нежна форма на “обърнатата осмица”  подчертава елегантността на всяка дама – в офис среда, в ежедневието и дори на официален повод.

 

 

В цял свят хората използват символиката като част от живота си, за да изразят своите чувства, мисли и емоции. Несравнимо, сребърните бижута на Мерилин са подбрани с много любов и голяма част от тях “нашепват” конкретна емоция.

 

0/5 (0 Reviews)