Вярвате ли, че за съществува перфектното бижу за всеки повод? В тази статия ще разгледаме как да изберем правилните бижута за всеки повод. Често дамите определят съчетаването на облеклото с бижуто като доста трудна задача. Изборът на подходящи украшения, които подчертават красотата, формите и чертите на всяко лице, изисква прецизност и спазване на някои правила. Те ще ви гарантират ослепителната визия, която заслужавате.

Как да изберем правилните бижута за всеки повод?

Като дами, вероятно, често ви се случва да се оплаквате на половинката или приятелки, че “няма какво да облечете” и че “не притежавате подходящия аксесоар за конкретно облекло”. Е, не се притеснявайте, това е присъщо за всяка жена! Ако се обърнете с въпроси към други дами, ще установите, че всяка една от нас изпада в паника относно визията, когато ѝ предстои важно събитие, среща с важен клиент, с мениджър от високо ниво, сватба или бал.

 

Ето няколко конкретни идеи за избор на бижута според повода:

За излизане с приятели

Излизането с приятелки през уикенда е едно от най-невероятните изживявания, изпълнени с много смях и веселие. Ако следващият уикенд сте на парти „по женски“ и желаете да се почувствате още по-красива, като облечете новата си великолепна рокля и обуете токчета, то остава само да добавите “черешката на тортата” – бижутата.

Добрата новина е, че тук са позволени почти всякакви вариации. Можете да заложите на почти всякакъв вид бижута. Можете да допринесете за по-интересната визия с по-акцентиращи и цветни бижута, както и обратното.

Как да изберем правилните бижута за всеки повод
Как да изберем правилните бижута за всеки повод

Работни срещи и  мероприятия

Ако ви предстоят важни работни срещи, стилистите препоръчват да действате доста по-деликатно. Както в облеклото, така и в избора на бижута, бъдете дискретни. Заложете на колие с тънка верижка, най-много един пръстен и малки обеци. За предпочитане е да бъдете със сребърни бижута, защото не се толкова искрящи, но същевременно допринасят за завършека на всяка визия.

Официални поводи

Официалните събития изискват да помислите много по-задълбочено над визията си, защото най-вероятно ще бъдете обект на множество погледи. Тук има едно много важно правило – по-семпъл тоалет си подхожда с по-пищни бижута, и обратно. Целта е, ако сте с по-интересно облекло,  фокусът да е в него, като се подчертае допълнително с по-малко бижута – и на брой, и като големина. В обратния случай, при по-изчистеното облекло се залага на по-впечатляващи аксесоари, които подчертават женската красота.

При по-важните събития, като коктейл, бал, сватба, кръщене и т.н. е важно да съчетаете бижутата с цвета и модела на дрехите,  с прическата и маникюра си.

Обикновено, ако носите дълъг ръкав, няма нужда от гривна, но пък една рокля без ръкави и с V-образно деколте е чудесен вариант за гривна и колие. Например, вдигната коса на кок се вписва идеално с по-големи обеци, например обеци от естествени камъни. Плътните цветове се съчетават най-добре с по-деликатни бижута, без много цвят. Ако сте облечени с по-шарените дрехи, то по-разумно би било да заложите на семпли сребърни бижута.

Ако имате маникюр, който заслужава да бъде забелязан от околните, би могъл да изпъкне по-добре с красив сребърен пръстен.

Надяваме се, че насоките, които Мерилин избра за вас, ще са ви полезни и интересни, но искаме да ви кажем, че най-важното е да откриете своя индивидуален стил. Всяка покупка на ново бижу е вълнуващ момент, така че едно допълнително украшение никога не е излишно!

 

И не забравяйте, независимо от възрастта, красотата в жената никога не стихва!

 

0/5 (0 Reviews)